bio

Biografie


Komend uit de popmuziek ging Robin zich op 18e jarige leeftijd verdiepen in de contrabas. Zijn eerste lessen ontving hij van Sven Schuster, om kort daarna aan het Amsterdams Conservatorium te studeren bij o.a. Ruud Ouwehand en Ernst Glerum. Eenmaal ingeburgerd in de Jazz, besloot hij om zich te richten op klassieke muziek en heeft hij de overstap naar het Utrechts Conservatorium gemaakt om klassiek contrabas te studeren bij Quirijn van Regteren Altena. In 2013 sloot hij zijn Bachelor Contrabas af met een 9,5. Tijdens zijn studie aan het conservatorium studeerde Robin Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, die hij eveneens afsloot in 2013. Hij vervolgde zijn studie met een master oude muziek, met als hoofdvak de violone en als bijvak de viola da gamba. Deze master sloot hij in 2018 af met een 8,5. Momenteel is Robin werkzaam als freelance musicus in een aantal orkesten en ensembles, zoals het Ars Musica orkest, het Promenade orkest en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.Orkesten & Ensembles


Het Ars Musica Orkest is een jong, pro-fessioneel, enthousiast en flexibel orkest. Tijdens uitvoeringen weet het orkest het publiek te betrekken bij de muzikale beleving. Naast het geven van concerten onder de vlag van Stichting Ars Musica, heeft het orkest zich toegelegd  op het begeleiden van koren en solisten. Vanaf de oprichting in 2010 heeft het ensemble op die manier meegewerkt aan prachtige concerten op hoog niveau. De bezetting varieert van enkele musici tot een groot symfonieorkest. Educatie aan kinderen, maar ook aan volwassenen, is een speerpunt voor het orkest, conform de missie en visie van Stichting Ars Musica. Voor het orkest worden dan ook voorstellingen geschreven ten behoeve van muziekonderwijs aan basisscholen en middelbare scholen. Het Ars Musica Orkest, onder leiding van Patrick van der Linden, onderscheidt zich door een actieve en energieke manier van musiceren en een open, toegewijde manier van werken.

 

www.stichtingarsmusica.nl

Het jongNBE is een ensemble van jonge talent-volle musici van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Zij kunnen gedurende twee jaar deel uitmaken van het jong Nederlands Blazers Ensemble, kortweg jongNBE. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, (bas)trombone, slagwerk en contrabas/basgitaar) en wordt gecoacht door ervaren musici van hetNBE. Spelen in het jongNBE biedt jonge musici een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie. Het jongNBE vormt de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble.

Het jongNBE begeleidt de jonge componisten tijdens de Voorrondeconcerten van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert en speelt daarnaast eigen programma’s, door heel Nederland. Ieder jaar verzorgt het jongNBE een lunchconcert in Het Concertgebouw in Amsterdam en treedt op tijdens de Uitmarkt. Het ensemble speelde o.a. tijdens de Cello Biënnale, het Gouden RadioRing Gala, Festival Oranjewoud en maakte een eigen muziektheatervoorstelling De muren hebben oren.

 

www.nbe.nl/ensemble/jongnbe

De KlankKast is een compact klassiek symfonieorkest, bestaande uit jonge, getalenteerde conservatoriumstudenten en afgestudeerden. Het orkest wil een groot publiek in aanraking laten komen met klassieke muziek door middel van korte krachtige optredens op verscheidene festivals. Het orkest speelt staand en zonder dirigent. Hierdoor is het veel vrijer, actiever, spontaner, communicatiever en levendiger dan een standaard orkest. We geven mini-concerten van elk 10 minuten. Hierna is er steeds een pauze van 10 minuten, zodat het festivalpubliek zelf kan kiezen hoe lang ze blijven luisteren. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende werken uit de klassieke muziekgeschiedenis. De KlankKast biedt het festivalpubliek klassieke muziek op een laagdrempelige en behapbare manier, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Geen populair gedoe, geen preek: de muziek spreekt voor zich. De KlankKast staat onder artistieke leiding van Johan Olof.

 

www.orkestdeklankkast.nl

Dit charmante kwartet slaat een brug tussen klassieke meesterwerken en swingende jazzmuziek. Het Classic Jazztet brengt een toegankelijk programma in een informele sfeer. De vier enthousiaste, professionele musici, die elkaar gevonden hebben op het snijvlak van de klassieke en lichte muziek, nemen de luisteraar mee op een reis langs bekende filmthema’s, opera-klassiekers, dansnummers uit de jaren ‘30/’40/’50 en intieme kamermuziek.

De zeer diverse achtergrond van de musici zorgt voor een unieke samenwerking, die zijn weerklank vindt in dit swingende programma. Hierin komt in een informele sfeer muziek van bekende (jazz)componisten en muzikanten voorbij, zoals George Gershwin en ‘King of Swing’ Benny Goodman. Ook wordt traditioneel klassiek repertoire in een nieuw, swingend, jasje gestoken. Zo spelen zij een bijzonder arran-gement van de bekendste thema’s uit de opera Carmen van George Bizet, een eigen versie van Adios Nonino en l’Histoire du tango van Astor Piazzolla en een speelse variant op de Foxtrot van Dmitri Schostakovich. Filmmuziek is er van Nino Rota (Godfather, La dolce Vita) en Ennio Morricone (Gabriel’s Oboe).

 

www.kamermuziekutrecht.nl/classicjazztet.html